Vegan tiramisu
Ga jij plantaardig met kerst? Dan is deze vegan variant van tiramisu het ideale toetje!
Aan de slag
Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de gurt erdoor.
Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.
Vegan tiramisu
Instructievideo - 00:36 min.
Vegan tiramisu
Ga jij plantaardig met kerst? Dan is deze vegan variant van tiramisu het ideale toetje!
nagerecht
null porties
360 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de gurt erdoor.
Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.
Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.
algemeen:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 ml espresso
350 g biologische kikkererwten in pot
70 g kokosbloesemsuiker
300 g plantaardige kokos gurt ongezoet
300 g theebiscuits
3 el amaretto
20 g cacaonibs
½ el cacaopoeder
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
whiskyglazen
theezeefje