Volkoren pastasalade met kikkererwten, tomaat en mozzarella
Deze gezonde pastasalade heeft de geliefde caprese-smaken van mozzarella, tomaat en basilicum.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Spoel de pasta onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Snijd de helft van de knoflook fijn en meng met de helft van de olie.
Verdeel de kikkererwten en de ui over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de knoflookolie over. Breng op smaak met peper. Rooster de kikkererwten ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van het basilicum en hou ⅓ apart. Doe de rest van het basilicum in een hoge mengbeker, samen met het kookvocht, de rest van de knoflook, het citroenrasp en -sap en de rest van de olie. Mix met de staafmixer tot een gladde dressing.
Pluk de mozzarella in stukjes van ca. 1 cm. Meng de tomaten, kikkererwten, mozzarella, rucola en de dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.
Volkoren pastasalade met kikkererwten, tomaat en mozzarella
Deze gezonde pastasalade heeft de geliefde caprese-smaken van mozzarella, tomaat en basilicum.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Spoel de pasta onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Snijd de helft van de knoflook fijn en meng met de helft van de olie.
Verdeel de kikkererwten en de ui over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de knoflookolie over. Breng op smaak met peper. Rooster de kikkererwten ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en knapperig.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van het basilicum en hou ⅓ apart. Doe de rest van het basilicum in een hoge mengbeker, samen met het kookvocht, de rest van de knoflook, het citroenrasp en -sap en de rest van de olie. Mix met de staafmixer tot een gladde dressing.
Pluk de mozzarella in stukjes van ca. 1 cm. Meng de tomaten, kikkererwten, mozzarella, rucola en de dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g AH Biologisch volkorenfusilli
350 g AH Biologisch kikkererwten
2 Biologische rode uien
2 tenen AH Biologisch knoflook
4 el AH Biologisch olijfolie extra vierge
500 g biologische cherrytomaatjes
1 biologische citroen
15 g verse basilicum
250 g AH Biologisch buffelmozzarella 52+
80 g AH Biologisch Rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker