Geroosterde peer met vegan froyo en amandelcrunch
Dit vegan kerstdessert is echt een toffe peer! Geroosterd en wel lekker met zelfgemaakt vegan ijs van kokos-gurt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het amandelschaafsel en de helft van de koek- en speculaaskruiden met ⅓ van de ahornsiroop. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in de oven. Schep 1 of 2 keer om. Laat afkoelen.
Halveer ondertussen de peren in de lengte en verwijder met een theelepel het klokhuis. Meng de rest van de ahornsiroop met de rest van de koek- en speculaas-kruiden en ⅓ van het vanille-extract. Meng de peer met het siroopmengsel en leg met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Schenk de rest van het siroopmengsel erover. Snijd de plantaardige margarine in blokjes en verdeel over de peren. Bak ca. 45 min. in de oven. Keer na 30 min. de peren om.
Meng ondertussen de kokos-gurt met de rest van het vanille-extract en de kristalsuiker. Doe in de bak van de ijsmachine en draai volgens de gebruiksaanwijzing van de machine 10 min. Schep in een lage diepvriesbak, dek af en zet 30 min. in de vriezer tot het stevig genoeg is om er bolletjes van te maken. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Verdeel de geroosterde peren met de aanhangende siroop en een bolletje vegan kokos-gurt ijs over de coupeglazen en bestrooi met de amandelcrunch.
Geroosterde peer met vegan froyo en amandelcrunch
Dit vegan kerstdessert is echt een toffe peer! Geroosterd en wel lekker met zelfgemaakt vegan ijs van kokos-gurt.
nagerecht
null personen
520 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het amandelschaafsel en de helft van de koek- en speculaaskruiden met ⅓ van de ahornsiroop. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in de oven. Schep 1 of 2 keer om. Laat afkoelen.
Halveer ondertussen de peren in de lengte en verwijder met een theelepel het klokhuis. Meng de rest van de ahornsiroop met de rest van de koek- en speculaas-kruiden en ⅓ van het vanille-extract. Meng de peer met het siroopmengsel en leg met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Schenk de rest van het siroopmengsel erover. Snijd de plantaardige margarine in blokjes en verdeel over de peren. Bak ca. 45 min. in de oven. Keer na 30 min. de peren om.
Meng ondertussen de kokos-gurt met de rest van het vanille-extract en de kristalsuiker. Doe in de bak van de ijsmachine en draai volgens de gebruiksaanwijzing van de machine 10 min. Schep in een lage diepvriesbak, dek af en zet 30 min. in de vriezer tot het stevig genoeg is om er bolletjes van te maken. Je hoeft tussentijds niet te roeren.
Verdeel de geroosterde peren met de aanhangende siroop en een bolletje vegan kokos-gurt ijs over de coupeglazen en bestrooi met de amandelcrunch.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
30 g amandelschaafsel
1 tl koek- en speculaaskruiden
75 ml ahornsiroop
2 Conference peren
3 tl vanille-extract
30 g plantaardige margarine
600 g plantaardige kokos gurt ongezoet
50 g fijne kristalsuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal M: 28 x 17 x 7 cm
ijsmachine
lage diepvriesbak (20x10 cm) zonder deksel
glazen coupes of grote wijnglazen