Vegan panna cotta met speculooskruim en peer
bewaar
bewaar

Vegan panna cotta met speculooskruim en peer

Zo heb je panna cotta nog nooit gegeten. Vegan en met speculooskruim en peer. En dat met maar een korte bereidingstijd. Perfect voor kerst!

15 min. bereiden / 2 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Breng de kokosmelk met 60 ml ahornsiroop (per 8 personen), het vanille-extract, de kaneel en agaragar in een steelpan al roerend aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de amandeldrink toe. Verdeel over de glaasjes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.

Snijd ondertussen de ongeschilde peer in stukjes van 1 cm. Verhit de plantaardige margarine in een koekenpan en bak de peer met de rest van de ahornsiroop 3-5 min. Laat afkoelen. Verkruimel de speculoos fijn. Verdeel de speculooskruim en peer over de glaasjes en serveer.

bereidingstipJe kunt de panna cotta 2 dagen van tevoren maken en de peer een halve dag. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan panna cotta met speculooskruim en peer

Zo heb je panna cotta nog nooit gegeten. Vegan en met speculooskruim en peer. En dat met maar een korte bereidingstijd. Perfect voor kerst!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig