Vegan panna cotta met speculooskruim en peer
Zo heb je panna cotta nog nooit gegeten. Vegan en met speculooskruim en peer. En dat met maar een korte bereidingstijd. Perfect voor kerst!
Aan de slag
Breng de kokosmelk met 60 ml ahornsiroop (per 8 personen), het vanille-extract, de kaneel en agaragar in een steelpan al roerend aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de amandeldrink toe. Verdeel over de glaasjes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Snijd ondertussen de ongeschilde peer in stukjes van 1 cm. Verhit de plantaardige margarine in een koekenpan en bak de peer met de rest van de ahornsiroop 3-5 min. Laat afkoelen. Verkruimel de speculoos fijn. Verdeel de speculooskruim en peer over de glaasjes en serveer.
Vegan panna cotta met speculooskruim en peer
Zo heb je panna cotta nog nooit gegeten. Vegan en met speculooskruim en peer. En dat met maar een korte bereidingstijd. Perfect voor kerst!
nagerecht
null personen
125 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Breng de kokosmelk met 60 ml ahornsiroop (per 8 personen), het vanille-extract, de kaneel en agaragar in een steelpan al roerend aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de amandeldrink toe. Verdeel over de glaasjes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Snijd ondertussen de ongeschilde peer in stukjes van 1 cm. Verhit de plantaardige margarine in een koekenpan en bak de peer met de rest van de ahornsiroop 3-5 min. Laat afkoelen. Verkruimel de speculoos fijn. Verdeel de speculooskruim en peer over de glaasjes en serveer.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 ml kokosmelk
70 ml ahornsiroop
1 tl vanille-extract
½ tl gemalen kaneel
½ tl agaragar
200 ml amandeldrink ongezoet
1 Conference peer
15 g plantaardige margarine
25 g speculoos
Dit heb je nodig
kleine glazen (onderkant Ø 4 cm)