Marmercaketaart met chocolade-eitjes (advertorial)
Duo... cake! Deze marmercake heeft dubbel zoveel swirls dankzij de hazelnootpasta bovenop.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Splits de eieren. Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer. Voeg al mixend een voor een de eidooiers toe en klop in 3 min. romig.
Klop de eiwitten in een vetvrije schone kom stijf met de mixer. Voeg het botermengsel toe en spatel erdoor. Zeef het bakmeel erboven en meng met een spatel voorzichtig door elkaar.
Spatel ⅓ van de Duo Penotti en de cacaopoeder door ⅓ van het beslag. Schep telkens een flinke eetlepel beslag in de springvorm, doe dit om en om met de verschillende kleuren beslag en ga door tot alles op is. Maak met een satéprikker een zigzagbeweging door het beslag voor een marmereffect.
Bak de cake in ca. 45 min in de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Verdeel de rest van de Duo Penotti met een lepel in swirls over de bovenkant van de cake. Verdeel er de paaseitjes over.
Marmercaketaart met chocolade-eitjes (advertorial)
Duo... cake! Deze marmercake heeft dubbel zoveel swirls dankzij de hazelnootpasta bovenop.
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Splits de eieren. Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer. Voeg al mixend een voor een de eidooiers toe en klop in 3 min. romig.
Klop de eiwitten in een vetvrije schone kom stijf met de mixer. Voeg het botermengsel toe en spatel erdoor. Zeef het bakmeel erboven en meng met een spatel voorzichtig door elkaar.
Spatel ⅓ van de Duo Penotti en de cacaopoeder door ⅓ van het beslag. Schep telkens een flinke eetlepel beslag in de springvorm, doe dit om en om met de verschillende kleuren beslag en ga door tot alles op is. Maak met een satéprikker een zigzagbeweging door het beslag voor een marmereffect.
Bak de cake in ca. 45 min in de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Verdeel de rest van de Duo Penotti met een lepel in swirls over de bovenkant van de cake. Verdeel er de paaseitjes over.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
200 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
½ tl zout
250 g zelfrijzend bakmeel
300 g Duo Penotti hazelnoot & vanille
20 g cacaopoeder
150 g paaseitjes mix melk, puur, wit
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
sateprikker