Sandwich cookies met hazelnoot
Dit zijn pas koeken! Dubbeldekkers die ook nog eens dubbel zo lekker smaken.
Aan de slag
Meng de boter, basterd- en kristalsuiker met een handmixer. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Zeef het bakmeel en spatel met een snufje zout door het mengsel.
Verdeel het deeg over 2 kommen. Spatel de cacaopoeder en 2 el hazelnootpasta (per 10 koekjes) door één helft. Dek al het deeg af met vers houdfolie. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de hazelnoten fijn en verdeel over een bord.
Verdeel elke helft deeg in balletjes, rol deze door de hazelnoot en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten. Druk de donkere balletjes iets platter. Bak net onder en boven het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege. Laat ca. 30 min. afkoelen.
Bestrijk de donkere koekjes met de rest van de hazelnootpasta. Duw er een licht koekje op.
Sandwich cookies met hazelnoot
Dit zijn pas koeken! Dubbeldekkers die ook nog eens dubbel zo lekker smaken.
null porties
300 kcal
25 min. bereiden
95 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng de boter, basterd- en kristalsuiker met een handmixer. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Zeef het bakmeel en spatel met een snufje zout door het mengsel.
Verdeel het deeg over 2 kommen. Spatel de cacaopoeder en 2 el hazelnootpasta (per 10 koekjes) door één helft. Dek al het deeg af met vers houdfolie. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de hazelnoten fijn en verdeel over een bord.
Verdeel elke helft deeg in balletjes, rol deze door de hazelnoot en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten. Druk de donkere balletjes iets platter. Bak net onder en boven het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege. Laat ca. 30 min. afkoelen.
Bestrijk de donkere koekjes met de rest van de hazelnootpasta. Duw er een licht koekje op.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
60 g ongezouten roomboter
75 g lichte basterdsuiker
50 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot ei
125 g zelfrijzend bakmeel
15 g cacaopoeder
175 g duo hazelnootpasta
75 g hazelnoten
Dit heb je nodig
grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat
bakpapier