Vegan pasta cabonara
bewaar
bewaar

Vegan pasta cabonara

Plantaardige spekjes, sojaroom en vegan ei komen samen in dit recept voor vegan pasta carbonara. Heerlijk met verse peterselie en een tomatensalade.

20 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar 200 ml kookvocht (per 4 personen). Bewaar de pasta van het vuur af in de pan.

Verhit ondertussen een koekenpan met de helft van de olie en bak de spekjes op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. knapperig. Snijd ondertussen de tomaten in 8 parten, snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peterselie grof. Meng de tomaten met de rode ui, de helft van de peterselie, de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper.

Meng de kookroom met de plantaardige ei, de edelgist, de helft van het kookvocht en het zout. Voeg het roommengsel en de spekreepjes toe aan de pasta. Verwarm op laag vuur 1 min. en meng daarna de rest van het kookvocht erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de tomatensalade.

serveertipStrooi bij het serveren eventueel wat extra edelgist over de pasta.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan pasta cabonara

Plantaardige spekjes, sojaroom en vegan ei komen samen in dit recept voor vegan pasta carbonara. Heerlijk met verse peterselie en een tomatensalade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig