Baked oats met skyr en mandarijn (advertorial)
Kom maar op! Met zo'n heerlijk voedzaam en fruitig ontbijtgerecht met frisse skyr en baked oats begin je de dag meteen goed.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de mandarijnen schoon. Rasp de oranje schil van de helft van de mandarijnen. Pel beide mandarijnen en verdeel in partjes. Maal de havermout in het hakmolentje met de staafmixer tot fijn meel. Prak de banaan fijn met een vork.
Meng het havermeel met de banaan, het ei, de skyr, 1 tl mandarijnrasp (per 2 personen), het vanille-extract, de bakpoeder en eventueel zout. Verdeel het mengsel over de ramequins en bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
Hak ondertussen de pistachenoten heel fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de fijngehakte noten op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen.
Verdeel de rest van de skyr over de baked oats en verdeel de mandarijnpartjes erover. Bestrooi met de pistachenoten.
Baked oats met skyr en mandarijn (advertorial)
Kom maar op! Met zo'n heerlijk voedzaam en fruitig ontbijtgerecht met frisse skyr en baked oats begin je de dag meteen goed.
null personen
300 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de mandarijnen schoon. Rasp de oranje schil van de helft van de mandarijnen. Pel beide mandarijnen en verdeel in partjes. Maal de havermout in het hakmolentje met de staafmixer tot fijn meel. Prak de banaan fijn met een vork.
Meng het havermeel met de banaan, het ei, de skyr, 1 tl mandarijnrasp (per 2 personen), het vanille-extract, de bakpoeder en eventueel zout. Verdeel het mengsel over de ramequins en bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
Hak ondertussen de pistachenoten heel fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de fijngehakte noten op middelhoog vuur in 2-3 min. goudbruin. Laat afkoelen.
Verdeel de rest van de skyr over de baked oats en verdeel de mandarijnpartjes erover. Bestrooi met de pistachenoten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 mandarijnen
50 g volkoren havermout
1 rijpe banaan
1 scharrelei
140 g Isey Skyr knijpzakje mandarin pie
½ tl vanille-extract
½ tl bakpoeder
½ el gepelde pistachenoten
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
ramequins (Ø 10 cm, ingevet)