'Mexicaanse' kruidenmix
bewaar
bewaar

'Mexicaanse' kruidenmix

Het gebruik van Mexicaanse specerijen verschilt per gerecht, regio of familie. Daarom is er niet zoiets als één soort Mexicaanse kruiden. Deze mix is ontwikkeld als basis voor stoofschotels, marinades en soepen en geïnspireerd op Mexicaanse smaken.

5 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Meng alle specerijen door elkaar bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur. Gebruik ca. 2 el voor 500 g vlees, kip, vis of vleesvervanger. Breng eventueel op smaak met zout.

algemeenDit recept is goed voor 40 g (6 el) kruidenmix. De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
achtergrondinfoEr bestaat eigenlijk niet zoiets als 1 recept voor Mexicaanse kruiden. De Mexicaanse keuken is zo rijk en het gebruik van specerijen verschilt per gerecht, regio en zelfs familie. Specerijen en kruiden die veel gebruikt worden zijn komijn, oregano, koriander, verschillende soorten (gedroogde, verse of gerookte) pepers, kaneel, kruidnagel maar ook cacao, chocola, pinda’s en pompoenpitten kennen veel Mexicanen als smaakmakers. Voor dit recept hebben we een kruidenmix ontwikkeld die als basis dient voor stoofschotels, marinades en soepen die smaken naar Mexico maar niet authentiek zijn. 
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Mexicaanse' kruidenmix

Het gebruik van Mexicaanse specerijen verschilt per gerecht, regio of familie. Daarom is er niet zoiets als één soort Mexicaanse kruiden. Deze mix is ontwikkeld als basis voor stoofschotels, marinades en soepen en geïnspireerd op Mexicaanse smaken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig