Gepofte krieltjessalade met pancetta
Een topper voor bij de BBQ, zo’n salade met gepofte krieltjes, spekjes en honing-mosterdvinaigrette. Liever vegan? Vervang de pancetta door plantaardige spekjes en de honing door agavesiroop.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de krieltjes schoon schep ze ongeschild om met ¼ van de olie en peper. Doe in een grillschaal en dek af met aluminiumfolie. Leg de plakjes pancetta op de 2e grillschaal, zorg dat ze elkaar niet overlappen. Pof de krieltjes 40-45 min. en haal de laatste 10 min. de aluminiumfolie van de schaal. Rooster de pancetta 5-7 min. op de barbecue tot gaar en knapperig. Keer halverwege.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de rest van de olie, de mosterd, honing, 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout tot een vinaigrette. Zet in de koelkast tot gebruik.
Halveer de krop babyromaine in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de helften in de lengte in schuine repen van 1½ cm. Snijd de radijsjes in kwarten en de bosui in dunne ringen. Haal de pancetta van de barbecue en laat 5 min. afkoelen op de schaal. Snijd de pancetta grof.
Haal de gepofte krieltjes van de barbecue, laat 5 min. afkoelen op de schaal en halveer ze. Schep de lauwwarme krieltjes om met de radijs, bosui, babyromaine, het citroenrasp en de vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een grote schaal en bestrooi met de knapperige pancetta.
Gepofte krieltjessalade met pancetta
Een topper voor bij de BBQ, zo’n salade met gepofte krieltjes, spekjes en honing-mosterdvinaigrette. Liever vegan? Vervang de pancetta door plantaardige spekjes en de honing door agavesiroop.
bijgerecht
null personen
340 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de krieltjes schoon schep ze ongeschild om met ¼ van de olie en peper. Doe in een grillschaal en dek af met aluminiumfolie. Leg de plakjes pancetta op de 2e grillschaal, zorg dat ze elkaar niet overlappen. Pof de krieltjes 40-45 min. en haal de laatste 10 min. de aluminiumfolie van de schaal. Rooster de pancetta 5-7 min. op de barbecue tot gaar en knapperig. Keer halverwege.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de rest van de olie, de mosterd, honing, 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout tot een vinaigrette. Zet in de koelkast tot gebruik.
Halveer de krop babyromaine in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de helften in de lengte in schuine repen van 1½ cm. Snijd de radijsjes in kwarten en de bosui in dunne ringen. Haal de pancetta van de barbecue en laat 5 min. afkoelen op de schaal. Snijd de pancetta grof.
Haal de gepofte krieltjes van de barbecue, laat 5 min. afkoelen op de schaal en halveer ze. Schep de lauwwarme krieltjes om met de radijs, bosui, babyromaine, het citroenrasp en de vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een grote schaal en bestrooi met de knapperige pancetta.
bereidingstip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g vastkokende aardappelen
4 el milde olijfolie
6 plakjes pancetta
1 biologische citroen
2 el grove dijonmosterd à' l'ancienne
1 el honing
1 krop babyromaine
100 g rauwkost radijsmix
1 bosui
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)