Zalm-venkelpakketje met dille van de BBQ
Zalm van de BBQ is niet voor niets populair. Ga dit keer eens voor een vispakketje met zalm, venkel en dille. Rooster in 10 tot 15 min. gaar en uitpakken maar!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het venkelgroen. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in de breedte in dunne plakjes. Snijd de knoflook en dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in dunne halve plakjes.
Meng de venkel met de knoflook, ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Meng de mosterd met de rest van de olie, het citroensap en -rasp, peper en eventueel zout en smeer de zalm ermee in.
Leg per persoon 2 vellen aluminiumfolie van 50 cm lang gekruist op elkaar. Verdeel de venkel over het midden van de vellen en leg een stuk zalm erop. Verdeel de plakken citroen en dille erover en vouw de folie goed dicht. Rooster in 10-15 min. gaar op de barbecue.
Zalm-venkelpakketje met dille van de BBQ
Zalm van de BBQ is niet voor niets populair. Ga dit keer eens voor een vispakketje met zalm, venkel en dille. Rooster in 10 tot 15 min. gaar en uitpakken maar!
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het venkelgroen. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in de breedte in dunne plakjes. Snijd de knoflook en dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in dunne halve plakjes.
Meng de venkel met de knoflook, ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Meng de mosterd met de rest van de olie, het citroensap en -rasp, peper en eventueel zout en smeer de zalm ermee in.
Leg per persoon 2 vellen aluminiumfolie van 50 cm lang gekruist op elkaar. Verdeel de venkel over het midden van de vellen en leg een stuk zalm erop. Verdeel de plakken citroen en dille erover en vouw de folie goed dicht. Rooster in 10-15 min. gaar op de barbecue.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 tenen knoflook
10 g verse dille
1 biologische citroen
4 el milde olijfolie
3 el dijonmosterd
4 zalmfilets op de huid
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie