Zalm op de huid bakken
bewaar
bewaar

Zalm op de huid bakken

Zalm bakken op de huid is makkelijker dan je denkt. Je moet alleen even weten hoe. Als je zalmfilet in de pan op de huid bakt, wordt-ie aan een kant knapperig. Een heerlijk contrast met de zachte structuur van de rest van de vis.

8 min. bereiden

2 ingrediënten

Aan de slag

Dep de zalmfilets met huid droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Bestrooi beide kanten eventueel met zout.

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Check voorzichtig of de olie goed heet is door je hand boven de pan te houden.

Leg de zalm met de huidkant naar beneden in de pan. Bak 6-8 min. op middelhoog vuur of tot de huid mooi krokant is en de zalm voor ⅔ gegaard.

Keer de zalm om met een spatel en een pollepel. Bak nog 2 min. tot de zalm net gaar en net niet meer doorschijnend is.

Haal de zalm uit de pan met een spatel en leg op het bord. De zalm is goed gebakken, als-ie in laagjes uit elkaar valt.

bereidingstipKomt de zalm niet goed los? Beweeg de pan voorzichtig een beetje heen en weer.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm op de huid bakken

Zalm bakken op de huid is makkelijker dan je denkt. Je moet alleen even weten hoe. Als je zalmfilet in de pan op de huid bakt, wordt-ie aan een kant knapperig. Een heerlijk contrast met de zachte structuur van de rest van de vis.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig