Panzerotti
bewaar
bewaar

Panzerotti

Panzerotti zijn Italiaanse gevulde, gefrituurde mini-pizza's. Ze lijken een beetje op een pizza calzone, maar dan kleiner. Dit recept is met tomaat, ricotta en aubergine. Lekker als lunchgerecht of borrelhap.

45 min. bereiden

15 ingrediënten

Aan de slag

Haal de bolletjes pizzadeeg uit de vriezer, verwijder de verpakking en laat onder een schone en vochtige theedoek ontdooien.

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm, snipper de rode uien en snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes basilicum van de stelen, snijd de steeltjes fijn. 

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine 8-10 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, ui, knoflook, chilivlokken en de basilicumsteeltjes toe en bak nog 4-5 min. Voeg het water toe, roer door en laat 8-10 min. stoven op middelhoog vuur, breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat afkoelen tot gebruik. Meng de ricotta met de geraspte mozzarella, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.  

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot 170 °C. Halveer de bolletjes deeg en rol van elk stuk een bolletje. 

Bestuif het werkblad met een klein beetje bloem. Rol een deegbolletje met de deegroller uit tot Ø 18 cm. Schep ⅛ van het ricottamengsel in het midden van elk stuk pizzadeeg en smeer een beetje uit, laat de randen van het deeg vrij. Verdeel ⅛ van het groentemengsel en de basilicumblaadjes erover en breng op smaak met peper. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw dubbel tot een halve maan. Druk de deegranden van de panzerotti met een vork op elkaar en veeg de overtollige bloem eraf. 

Leg voorzichtig 1 panzerotto in de hete olie en frituur 5 min. tot lichtbruin en knapperig, keer halverwege om. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Maak zo ook de rest van de panzerotti. 

bewaartipDit recept is tot en met stap 3 tot 1 dag van tevoren te maken. Laat het deeg in de verpakking in de koelkast ontdooien. Bewaar het ricotta- en auberginemengsel gekoeld in aparte bakjes. 
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panzerotti

Panzerotti zijn Italiaanse gevulde, gefrituurde mini-pizza's. Ze lijken een beetje op een pizza calzone, maar dan kleiner. Dit recept is met tomaat, ricotta en aubergine. Lekker als lunchgerecht of borrelhap.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig