Panzerotti
Panzerotti zijn Italiaanse gevulde, gefrituurde mini-pizza's. Ze lijken een beetje op een pizza calzone, maar dan kleiner. Dit recept is met tomaat, ricotta en aubergine. Lekker als lunchgerecht of borrelhap.
Aan de slag
Haal de bolletjes pizzadeeg uit de vriezer, verwijder de verpakking en laat onder een schone en vochtige theedoek ontdooien.
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm, snipper de rode uien en snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes basilicum van de stelen, snijd de steeltjes fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine 8-10 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, ui, knoflook, chilivlokken en de basilicumsteeltjes toe en bak nog 4-5 min. Voeg het water toe, roer door en laat 8-10 min. stoven op middelhoog vuur, breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat afkoelen tot gebruik. Meng de ricotta met de geraspte mozzarella, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot 170 °C. Halveer de bolletjes deeg en rol van elk stuk een bolletje.
Bestuif het werkblad met een klein beetje bloem. Rol een deegbolletje met de deegroller uit tot Ø 18 cm. Schep ⅛ van het ricottamengsel in het midden van elk stuk pizzadeeg en smeer een beetje uit, laat de randen van het deeg vrij. Verdeel ⅛ van het groentemengsel en de basilicumblaadjes erover en breng op smaak met peper. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw dubbel tot een halve maan. Druk de deegranden van de panzerotti met een vork op elkaar en veeg de overtollige bloem eraf.
Leg voorzichtig 1 panzerotto in de hete olie en frituur 5 min. tot lichtbruin en knapperig, keer halverwege om. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Maak zo ook de rest van de panzerotti.
Panzerotti
Panzerotti zijn Italiaanse gevulde, gefrituurde mini-pizza's. Ze lijken een beetje op een pizza calzone, maar dan kleiner. Dit recept is met tomaat, ricotta en aubergine. Lekker als lunchgerecht of borrelhap.
null porties
560 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Haal de bolletjes pizzadeeg uit de vriezer, verwijder de verpakking en laat onder een schone en vochtige theedoek ontdooien.
Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm, snipper de rode uien en snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes basilicum van de stelen, snijd de steeltjes fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine 8-10 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, ui, knoflook, chilivlokken en de basilicumsteeltjes toe en bak nog 4-5 min. Voeg het water toe, roer door en laat 8-10 min. stoven op middelhoog vuur, breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat afkoelen tot gebruik. Meng de ricotta met de geraspte mozzarella, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot 170 °C. Halveer de bolletjes deeg en rol van elk stuk een bolletje.
Bestuif het werkblad met een klein beetje bloem. Rol een deegbolletje met de deegroller uit tot Ø 18 cm. Schep ⅛ van het ricottamengsel in het midden van elk stuk pizzadeeg en smeer een beetje uit, laat de randen van het deeg vrij. Verdeel ⅛ van het groentemengsel en de basilicumblaadjes erover en breng op smaak met peper. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw dubbel tot een halve maan. Druk de deegranden van de panzerotti met een vork op elkaar en veeg de overtollige bloem eraf.
Leg voorzichtig 1 panzerotto in de hete olie en frituur 5 min. tot lichtbruin en knapperig, keer halverwege om. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Maak zo ook de rest van de panzerotti.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 bolletjes diepvries pizzadeeg kant & klaar
1 rode paprika
1 aubergine
2 rode uien
1 teen knoflook
15 g verse basilicum
3 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
½ tl chilivlokken
150 ml water
250 g ricotta
150 g geraspte mozzarella
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 l zonnebloemolie
50 g tarwebloem
Dit heb je nodig
deegroller