Pulled chicken wraps en avocadosalsa
Tortilla's met Frans kippetje gepocheerd in chipotle en geserveerd met fris pittige salsa van tomaat, avocado, koriander en limoen
Aan de slag
Breng het water aan de kook met 4/5 chipotlesaus. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 10 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Pers de limoen uit. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en meng met de rode peper, koriander, ui en het limoensap. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm en meng door de tomaten. Breng eventueel op smaak met zout.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Meng de rest van de diced chipotle erdoor. Verdeel de kip over de tortilla’s en schep de salsa erop.
Pulled chicken wraps en avocadosalsa
Tortilla's met Frans kippetje gepocheerd in chipotle en geserveerd met fris pittige salsa van tomaat, avocado, koriander en limoen
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook met 4/5 chipotlesaus. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 10 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Pers de limoen uit. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en meng met de rode peper, koriander, ui en het limoensap. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm en meng door de tomaten. Breng eventueel op smaak met zout.
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Meng de rest van de diced chipotle erdoor. Verdeel de kip over de tortilla’s en schep de salsa erop.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 ml kraanwater
2½ el La Morena diced chipotle pepper
340 g Franse scharrelkipfilet
½ rode peper
1 rode ui
15 g verse koriander
1 limoen
380 g Tasty Tom trostomaten
2 eetrijpe avocado's
200 g minitortilla’s