Bastogne-mousse
In dit toetje komt het beste van twee werelden samen: romige mousse en bastogne. Daar heb je na het eten nog echt wel een plekje voor!
Aan de slag
Houd 4 koeken (per 8 prsonen) apart en maal de helft van de rest van de bastognekoeken fijn in de keukenmachine en de andere helft in grove stukken.
Meng in een kom de slagroom, suiker, vanillearoma en zout tot net niet stijf. Roer de roomkaas los en mix 1 min. mee met de slagroom. Spatel de fijne en grove kruimels door de mousse.
Verdeel de mousse over de glazen. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Steek de rest van de koeken in grote stukken in de glaasjes en verdeel de karamelsaus erover. Serveer direct.
Bastogne-mousse
In dit toetje komt het beste van twee werelden samen: romige mousse en bastogne. Daar heb je na het eten nog echt wel een plekje voor!
nagerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Houd 4 koeken (per 8 prsonen) apart en maal de helft van de rest van de bastognekoeken fijn in de keukenmachine en de andere helft in grove stukken.
Meng in een kom de slagroom, suiker, vanillearoma en zout tot net niet stijf. Roer de roomkaas los en mix 1 min. mee met de slagroom. Spatel de fijne en grove kruimels door de mousse.
Verdeel de mousse over de glazen. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Steek de rest van de koeken in grote stukken in de glaasjes en verdeel de karamelsaus erover. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
260 g bastognekoeken
500 ml verse slagroom
40 g kristalsuiker
1 tl vanillearoma
¼ tl zout
250 g roomkaas
2 el karamel dessertsaus
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
vershoudfolie
glaasjes