Tapas-kerstboom
Tapas voor kerst is al een feest, maar leg ze in de vorm van een boom en je hebt pas écht een festijn. Helemaal leuk én je hebt het zo op tafel gezet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de chorizo braadworstjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven, keer halverwege. Haal uit de oven, laat 5 min. rusten op de bakplaat en snijd in plakjes en prik met de olijven op een cocktailprikker.
Giet ondertussen de tonijn en de peppadews af. Snipper de sjalot fijn. Snijd de kappertjes en peterselie fijn. Meng de tonijn, sjalot, kappertjes, peterselie en mayonaise, breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de peppadews met de tonijnsalade.
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp in een zeef boven een kom. Het velletje en het vocht dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng de helft van de olie en de rodewijnazijn door de geraspte tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes.
Verwarm de Spaanse tortilla volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in 8 puntjes. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in kwarten en de manchego in plakjes.
Verdeel alle tapas in een kerstboomvorm over een grote serveerplank. Schep vlak voor het serveren het tomatenmengsel over de gegrilde broodjes.
Tapas-kerstboom
Tapas voor kerst is al een feest, maar leg ze in de vorm van een boom en je hebt pas écht een festijn. Helemaal leuk én je hebt het zo op tafel gezet.
null personen
340 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de chorizo braadworstjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven, keer halverwege. Haal uit de oven, laat 5 min. rusten op de bakplaat en snijd in plakjes en prik met de olijven op een cocktailprikker.
Giet ondertussen de tonijn en de peppadews af. Snipper de sjalot fijn. Snijd de kappertjes en peterselie fijn. Meng de tonijn, sjalot, kappertjes, peterselie en mayonaise, breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de peppadews met de tonijnsalade.
Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp in een zeef boven een kom. Het velletje en het vocht dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng de helft van de olie en de rodewijnazijn door de geraspte tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes.
Verwarm de Spaanse tortilla volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in 8 puntjes. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in kwarten en de manchego in plakjes.
Verdeel alle tapas in een kerstboomvorm over een grote serveerplank. Schep vlak voor het serveren het tomatenmengsel over de gegrilde broodjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 chorizo braadworstjes
50 g kalamata-olijven zonder pit in pot
80 g tonijnstukken in zonnebloemolie
200 g peppadews in pot
½ sjalotje
2 el kappertjes
5 g verse peterselie
3 el mayonaise
4 tastytom-trostomaten
2 el Spaanse extra vierge olijfolie
1 el rodewijnazijn
½ vers wit stokbrood
1 teen knoflook
1 koelverse Spaanse tortilla
4 snoepkomkommers
145 g manchego
Dit heb je nodig
grillpan