Panzanella puttanesca
bewaar
bewaar

Panzanella puttanesca

Een topvoorbeeld van Italiaans genieten. En ideaal om restjes brood op te maken!

20 min. bereiden / 15 min. oventijd / 15 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het brood in blokjes, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven. Halveer ondertussen de ui en snijd in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje, giet er kokend water over en laat uitlekken in een vergiet.

Halveer de tomaten en verwijder met een theelepel de zaadlijsten, vang het sap op in een kom. Klop het sap met de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes.

Meng met het brood, de ui en kappertjes en schenk de dressing erover. Schep om en laat minimaal 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijd ondertussen de ansjovisfilets grof. Meng het basilicum door de panzanella. Garneer met de ansjovis en olijven.

Panzanella puttanesca

Instructievideo - 02:13 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panzanella puttanesca

Een topvoorbeeld van Italiaans genieten. En ideaal om restjes brood op te maken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig