Vanili-kiflice (vanille-halvemaantjes) van Emma
Vanili-kiflice zijn Kroatische koekjes, een familierecept van Emma dat elke kerst weer gemaakt wordt. De halvemaankoekjes maak je met walnoten en wentel je in vanille-poedersuiker voor een lekker zoet, bros koekje.
Aan de slag
Maal de walnoten in de keukenmachine fijn. Splits het ei, het eigeel gebruik je niet.
Voeg de bloem, ⅛ van de vanillesuiker en de kristalsuiker toe en mix met korte pulsen. Voeg de koude roomboter en het eiwit toe en mix tot het een samenhangend deeg vormt. Schep uit de kom, vorm er een bal van en wikkel in vershoudfolie. Leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal het deeg uit de koelkast en kneed goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (per 32 stuks) en rol elk stuk uit tot een sliert van 1 cm dik. Snijd de slierten vervolgens in stukjes van 5 cm. Vorm elk stukje deeg tot een halve maan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.
Mix ondertussen de poedersuiker met de rest van de vanillesuiker in een kommetje.
Haal de koekjes uit de oven. Laat ze 2 min. op de bakplaat afkoelen en wentel ze dan door de vanille-poedersuiker. Leg terug op de bakplaat, bestrooi met de rest van de vanille-poedersuiker en laat minimaal 1 uur volledig afkoelen.
Vanili-kiflice (vanille-halvemaantjes) van Emma
Vanili-kiflice zijn Kroatische koekjes, een familierecept van Emma dat elke kerst weer gemaakt wordt. De halvemaankoekjes maak je met walnoten en wentel je in vanille-poedersuiker voor een lekker zoet, bros koekje.
nagerecht
null porties
125 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Maal de walnoten in de keukenmachine fijn. Splits het ei, het eigeel gebruik je niet.
Voeg de bloem, ⅛ van de vanillesuiker en de kristalsuiker toe en mix met korte pulsen. Voeg de koude roomboter en het eiwit toe en mix tot het een samenhangend deeg vormt. Schep uit de kom, vorm er een bal van en wikkel in vershoudfolie. Leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal het deeg uit de koelkast en kneed goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (per 32 stuks) en rol elk stuk uit tot een sliert van 1 cm dik. Snijd de slierten vervolgens in stukjes van 5 cm. Vorm elk stukje deeg tot een halve maan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.
Mix ondertussen de poedersuiker met de rest van de vanillesuiker in een kommetje.
Haal de koekjes uit de oven. Laat ze 2 min. op de bakplaat afkoelen en wentel ze dan door de vanille-poedersuiker. Leg terug op de bakplaat, bestrooi met de rest van de vanille-poedersuiker en laat minimaal 1 uur volledig afkoelen.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
100 g ongebrande walnoten
1 scharrelei
350 g tarwebloem
16 g vanillesuiker
80 g kristalsuiker
50 g poedersuiker
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
vershoudfolie
bakpapier