Krokante paddestoelensandwich
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Dooier loskloppen met 1 el water. Bladerdeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bovenkant bestrijken met dooier, maar rand rondom vrijlaten. Zeezout losjes over deeg strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 20 min. krokant en goudbruin laten worden. De deegplakjes zwellen mooi op. Uit oven nemen en laten afkoelen. Bolle plakjes voorzichtig opensnijden.
Appel langs klokhuis in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes snijden. In koekenpan ui met appel 5 min. in olie bakken. Paddestoelen en knoflook toevoegen en 5 min. al omscheppend meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie. Op vier borden onderste helft van bladerdeeg leggen. Gebakken paddestoelen erover verdelen en afdekken met bovenkant van bladerdeeg.
Krokante paddestoelensandwich
voorgerecht
null personen
290 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C. Dooier loskloppen met 1 el water. Bladerdeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bovenkant bestrijken met dooier, maar rand rondom vrijlaten. Zeezout losjes over deeg strooien. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ca. 20 min. krokant en goudbruin laten worden. De deegplakjes zwellen mooi op. Uit oven nemen en laten afkoelen. Bolle plakjes voorzichtig opensnijden.
Appel langs klokhuis in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes snijden. In koekenpan ui met appel 5 min. in olie bakken. Paddestoelen en knoflook toevoegen en 5 min. al omscheppend meebakken. Op smaak brengen met zout, peper en peterselie. Op vier borden onderste helft van bladerdeeg leggen. Gebakken paddestoelen erover verdelen en afdekken met bovenkant van bladerdeeg.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 eidooier
4 plakjes (roomboter)bladerdeeg
1 tl grof zeezout
1 goudreinet appel
1 ui
3 el olijfolie
2 bakjes paddestoelmix
125 g kastanjechampignons
1 teentje knoflook
1 zakje verse peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier