Gegrilde karbonades met relish
Aan de slag
Aardappels schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappels in keukenhanddoek verpakken en 10 min. laten nagaren. Ovengrill voorverwarmen. Karbonades met 1 el olie bestrijken en met zout en peper bestrooien. Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Vlees onder grill in 5-6 min. per zijde gaar en bruin roosteren. Roosjes in 4 min. beetgaar koken, laten uitlekken en met zout en peper bestrooien. In wok rest van olie verhitten, knoflook erboven uitpersen en bloemkool 2 min. roerbakken. Aardappels over vier borden verdelen, met mes inkruisen, met zout bestrooien en klontje boter erop leggen. Met karbonades, augurkenrelish en bloemkool serveren.
Gegrilde karbonades met relish
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappels in keukenhanddoek verpakken en 10 min. laten nagaren. Ovengrill voorverwarmen. Karbonades met 1 el olie bestrijken en met zout en peper bestrooien. Bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. Vlees onder grill in 5-6 min. per zijde gaar en bruin roosteren. Roosjes in 4 min. beetgaar koken, laten uitlekken en met zout en peper bestrooien. In wok rest van olie verhitten, knoflook erboven uitpersen en bloemkool 2 min. roerbakken. Aardappels over vier borden verdelen, met mes inkruisen, met zout bestrooien en klontje boter erop leggen. Met karbonades, augurkenrelish en bloemkool serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 grote aardappels
4 ribkarbonades
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 bloemkool
50 g boter
1 potje relish augurk