Karbonades met abrikozen-gemberglazuur
Aan de slag
Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Roer in een schaal de olie, sojasaus, jam, gember en knoflook. Bestrijk de karbonades aan beide kanten goed met de marinade en leg ze in de schaal. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Steek de barbecue aan. Gril de karbonades aan elke kant 7-8 min. en bestrijk ze ondertussen 1 tot 2 keer met de rest van de marinade. Bestrooi het vlees met peper en zout. Lekker bij ananassalsa.
Karbonades grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:38 min.
Karbonades met abrikozen-gemberglazuur
hoofdgerecht
null personen
215 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Roer in een schaal de olie, sojasaus, jam, gember en knoflook. Bestrijk de karbonades aan beide kanten goed met de marinade en leg ze in de schaal. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Steek de barbecue aan. Gril de karbonades aan elke kant 7-8 min. en bestrijk ze ondertussen 1 tot 2 keer met de rest van de marinade. Bestrooi het vlees met peper en zout. Lekker bij ananassalsa.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 cm verse gember
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 el sojasaus
3 el abrikozenjam
4 ribkarbonades
Dit heb je nodig
barbecue