Rodekoolstamppot
Deze stamppot schreeuwt winter. Op een koude dag wil je alleen maar dit op tafel zetten.
Aan de slag
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
Snijd de appels in dobbelsteentjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin. Schep de appel uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit nog een el olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 min. tot deze begint te geuren.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de chipolata's op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin. Schenk de wijn en bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 min. op laag vuur garen. Schep de chipolata's uit de pan. Breng de rodewijnjus op smaak met peper en eventueel zout.
Stamp de aardappelen met de warme melk en honing tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appel door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.
Rodekoolstamppot
Deze stamppot schreeuwt winter. Op een koude dag wil je alleen maar dit op tafel zetten.
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
Snijd de appels in dobbelsteentjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin. Schep de appel uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit nog een el olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 min. tot deze begint te geuren.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de chipolata's op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin. Schenk de wijn en bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 min. op laag vuur garen. Schep de chipolata's uit de pan. Breng de rodewijnjus op smaak met peper en eventueel zout.
Stamp de aardappelen met de warme melk en honing tot een romige puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appel door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
5 el traditionele olijfolie
3 Elstar appels
450 g diepvries rodekool
8 varkenschipolata's
50 ml rode wijn
100 ml rundvleesbouillon van tablet
50 ml halfvolle melk
3 el vloeibare honing