Hollandse rodekoolstamppot met honingjus
Dertig jaar geleden aten we dit oer-Hollandse gerecht ook al, maar we krijgen er nooit genoeg van!
Aan de slag
Verhit in een pan 2/3 van de boter. Bestrooi de slavinken met tijm en bak deze in 15 min. gaar. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de appel in stukjes. Smelt de rest van de boter in een braadpan. Bak de kool met het water en kruidnagelpoeder 7 min. al omscheppend, bak de appel laatste 2 min mee. Schep de puree erdoor. Houd de stamppot warm. Neem de slavinken uit de pan. Roer vervolgens de honing en 4 el water door het bakvet.
Verdeel de stamppot over de borden, leg de slavink ernaast en schenk de honingjus eroverheen.
Hollandse rodekoolstamppot met honingjus
Dertig jaar geleden aten we dit oer-Hollandse gerecht ook al, maar we krijgen er nooit genoeg van!
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit in een pan 2/3 van de boter. Bestrooi de slavinken met tijm en bak deze in 15 min. gaar. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de appel in stukjes. Smelt de rest van de boter in een braadpan. Bak de kool met het water en kruidnagelpoeder 7 min. al omscheppend, bak de appel laatste 2 min mee. Schep de puree erdoor. Houd de stamppot warm. Neem de slavinken uit de pan. Roer vervolgens de honing en 4 el water door het bakvet.
Verdeel de stamppot over de borden, leg de slavink ernaast en schenk de honingjus eroverheen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 el ongezouten roomboter
2 slavinken
2 tl gedroogde tijm
1 zakje mix voor aardappelpuree voor stamppot
1 Elstar appel
300 g gesneden rodekool
100 ml water
1 mespunt gemalen kruidnagel
½ el vloeibare honing