Champignonsoep en toast met tomatensalsa
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een soeppan en bak de champignons en de helft van de ui 5 min. zachtjes. Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de ui, de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood. Schep ongeveer ⅓ van de champignons uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en room erdoor. Laat de soep door en door warm worden.
Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de salsa op de toast en halveer diagonaal. Garneer de soep met de peterselie en serveer met de toast.
Champignonsoep en toast met tomatensalsa
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een soeppan en bak de champignons en de helft van de ui 5 min. zachtjes. Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de ui, de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Rooster het brood. Schep ongeveer ⅓ van de champignons uit de pan en pureer de rest met een staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en room erdoor. Laat de soep door en door warm worden.
Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de salsa op de toast en halveer diagonaal. Garneer de soep met de peterselie en serveer met de toast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 uien
500 g kastanjechampignons
3 el traditionele olijfolie
2 tuinkruidenbouillontabletten
800 ml kraanwater
4 tomaten
8 sneetjes meergranenbrood
150 ml soja cuisine light kookroom
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer