Paddenstoelenrisotto met spinazie
Haal de herfst in huis met paddenstoelen. Bijvoorbeeld met deze onweerstaanbare risotto.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit 1 min. Doe de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Voeg na 10 min. de kookroom toe.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons in 4 min. bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg peper toe. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Paddenstoelenrisotto met spinazie
Instructievideo - 03:13 min.
Paddenstoelen schoonmaken
Instructievideo - 01:30 min.
Paddenstoelenrisotto met spinazie
Haal de herfst in huis met paddenstoelen. Bijvoorbeeld met deze onweerstaanbare risotto.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit 1 min. Doe de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Voeg na 10 min. de kookroom toe.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons in 4 min. bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg peper toe. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
750 ml groentebouillon van tablet
250 ml kookroom light
250 g gesneden kastanjechampignons
300 g verse bladspinazie
150 g Grana Padano kaas