Tonijn met doperwtjes, citroen en bieslook
Aan de slag
In koekenpan 2 el olie verhitten, aardappelpartjes in 8 min. goudbruin bakken. Ondertussen uien en knoflook pellen en snipperen. Citroen onder kraan goed schoonboenen. Schil raspen en citroen uitpersen. Doperwtjes 5 minuten in ruim kokend water koken. In koekenpan rest olie verhitten en hierin ui 3 min. bakken. Geraspte citroenschil en knoflook toevoegen en 1 min. bakken. Citroensap, suiker toevoegen en even laten koken. Room, aardappelpartjes en tonijn toevoegen en 5 min zachtjes koken. Erwtjes toevoegen, op smaak brengen met zout en peper. Tonijn met doperwtjes over vier borden verdelen.
Tonijn met doperwtjes, citroen en bieslook
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In koekenpan 2 el olie verhitten, aardappelpartjes in 8 min. goudbruin bakken. Ondertussen uien en knoflook pellen en snipperen. Citroen onder kraan goed schoonboenen. Schil raspen en citroen uitpersen. Doperwtjes 5 minuten in ruim kokend water koken. In koekenpan rest olie verhitten en hierin ui 3 min. bakken. Geraspte citroenschil en knoflook toevoegen en 1 min. bakken. Citroensap, suiker toevoegen en even laten koken. Room, aardappelpartjes en tonijn toevoegen en 5 min zachtjes koken. Erwtjes toevoegen, op smaak brengen met zout en peper. Tonijn met doperwtjes over vier borden verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels (olijf)olie
1 zak aardappelpartjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 kleine citroen
1 pak doperwtjes
2 theelepels suiker
1 flesje kookroom
1 pakje tonijnsteak