Muffins met pistachenoten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de suiker met de vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom. Breek het ei boven de kom. Schenk de helft van de karnemelk erbij en klop alles goed door elkaar. Voeg al kloppend de rest van de karnemelk en de olie toe.
Zeef de helft van het bakmeel boven de kom en spatel het door het eimengsel. Zeef en spatel ook de rest van het bakmeel erdoor tot een glad beslag. Roer de pistachenoten erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Muffins met pistachenoten
nagerecht
null porties
240 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de suiker met de vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom. Breek het ei boven de kom. Schenk de helft van de karnemelk erbij en klop alles goed door elkaar. Voeg al kloppend de rest van de karnemelk en de olie toe.
Zeef de helft van het bakmeel boven de kom en spatel het door het eimengsel. Zeef en spatel ook de rest van het bakmeel erdoor tot een glad beslag. Roer de pistachenoten erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
50 ml karnemelk
50 ml zonnebloemolie
150 g zelfrijzend bakmeel
½ zakje pistachenoten
Dit heb je nodig
muffinvorm