Panzanella met paprika, knoflookolijven & basilicum
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. onder in kokend water. Laat afkoelen en verwijder het vel. Snijd de tomaten in vieren. Doe de zaadlijsten in een zeef en duw het vocht er boven een ruime kom uit.
Meng het vocht met het brood, de olie, azijn en knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en peper. Snijd de paprika in stukken, de peper in dunne reepjes. Meng de tomatenpartjes met de paprika, peper, kappertjes, olijven en het brood. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de salade. Lekker met de biefstuk tagliata (recept op ah.nl/recepten).
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Panzanella met paprika, knoflookolijven & basilicum
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. onder in kokend water. Laat afkoelen en verwijder het vel. Snijd de tomaten in vieren. Doe de zaadlijsten in een zeef en duw het vocht er boven een ruime kom uit.
Meng het vocht met het brood, de olie, azijn en knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en peper. Snijd de paprika in stukken, de peper in dunne reepjes. Meng de tomatenpartjes met de paprika, peper, kappertjes, olijven en het brood. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de salade. Lekker met de biefstuk tagliata (recept op ah.nl/recepten).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bak trostomaten
1 pavé campagnard
100 ml olijfolie extra vierge
4 el rodewijnazijn
1 teen knoflook
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 rode peper
1 potje kappertjes
1 bakje knoflookolijven
1 bakje basilicum