Brioche met gepocheerd ei
Het blijft een feestje: prik het ei door en laat het vloeibare geel je broodje onderdompelen in smaak.
Aan de slag
Splits 1 ei. Meng de eidooier in een kom met het citroensap, 1 el azijn en het water. Breng een pan waar de kom precies in past met een laag water van ca. 5 cm aan de kook. De kom mag het water niet raken. Zet de kom op de pan. Klop tot een licht gebonden mengsel. Draai het vuur uit. Smelt de boter in een steelpan. Klop de boter druppelsgewijs door het eimengsel tot een gladde saus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Houd de saus warm in de kom op de pan met warm water.
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan. Laat iets afkoelen. Verhit 6 cm water in een lage, brede pan tot tegen de kook aan. Voeg de rest van het azijn toe. Breek het ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. (zachte dooier) of 5 min. (harde dooier). Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren. Besmeer het brood met de boter en beleg met een plak ham en een gepocheerd ei. Schep de saus erover en bestrooi met peper en zout.
Brioche met gepocheerd ei
Instructievideo - 03:32 min.
Brioche met gepocheerd ei
Het blijft een feestje: prik het ei door en laat het vloeibare geel je broodje onderdompelen in smaak.
ontbijt
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Splits 1 ei. Meng de eidooier in een kom met het citroensap, 1 el azijn en het water. Breng een pan waar de kom precies in past met een laag water van ca. 5 cm aan de kook. De kom mag het water niet raken. Zet de kom op de pan. Klop tot een licht gebonden mengsel. Draai het vuur uit. Smelt de boter in een steelpan. Klop de boter druppelsgewijs door het eimengsel tot een gladde saus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Houd de saus warm in de kom op de pan met warm water.
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan. Laat iets afkoelen. Verhit 6 cm water in een lage, brede pan tot tegen de kook aan. Voeg de rest van het azijn toe. Breek het ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. (zachte dooier) of 5 min. (harde dooier). Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren. Besmeer het brood met de boter en beleg met een plak ham en een gepocheerd ei. Schep de saus erover en bestrooi met peper en zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote eieren
1 el citroensap
5 el witte wijnazijn
3 el kraanwater
175 g ongezouten roomboter
4 sneetjes brioche broden
4 plakken gegrilde yorkham
Dit heb je nodig
grillpan