Brioche-wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
Door de aardbeien te marineren in limoensap met basilicum worden ze nog lekkerder op deze wentelteefjes van briochebrood (pain perdu).
Aan de slag
Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en meng ze met het limoenrasp en -sap, het basilicum en de poedersuiker. Laat 10 min. marineren. Klop ondertussen de eieren in een diep bord los met de melk en kaneelsuiker.
Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien.
Brioche-wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
Door de aardbeien te marineren in limoensap met basilicum worden ze nog lekkerder op deze wentelteefjes van briochebrood (pain perdu).
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en meng ze met het limoenrasp en -sap, het basilicum en de poedersuiker. Laat 10 min. marineren. Klop ondertussen de eieren in een diep bord los met de melk en kaneelsuiker.
Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 biologische limoen
7½ g verse basilicum
250 g verse aardbeien
1 el poedersuiker
2 middelgrote scharreleieren
150 ml volle melk
1 el kaneelsuiker
4 sneetjes chinois brioche broden
40 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
rasp