Selderijpasta met gehaktballetjes
Aan de slag
Snijd de stengels van de bleekselderij in boogjes en het blad in reepjes. Houd apart van elkaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de boogjes bleekselderij toe en bak 4 min. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap, de knoflook en olijven toe aan de bleekselderij. Bak 1 min. mee en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spaghetti toe en schep om. Verdeel over 4 diepe borden en leg de gehaktballetjes erbij. Bestrooi met de reepjes bleekselderijblad.
Selderijpasta met gehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de stengels van de bleekselderij in boogjes en het blad in reepjes. Houd apart van elkaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de boogjes bleekselderij toe en bak 4 min. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap, de knoflook en olijven toe aan de bleekselderij. Bak 1 min. mee en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spaghetti toe en schep om. Verdeel over 4 diepe borden en leg de gehaktballetjes erbij. Bestrooi met de reepjes bleekselderijblad.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 struik bleekselderij
300 g spaghetti
4 el olijfolie
1 schaal Hollandse runder gehaktballetjes
1 rode ui
1 sinaasappel
1 teen knoflook
2 el zwarte olijven