Gevulde filetlapjes met munt en limoen
Aan de slag
Snijd een inkeping aan de zijkant van de varkensfiletlapjes zodat een soort envelopje ontstaat. Pers 1/2 limoen uit. Pureer de knoflook, de munt, de mosterd, 1 el olie, het limoensap en peper en zout tot een gladde pasta. Vul het vlees met de pasta. Prik vast met een prikker.
Verhit de rest van de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur rondom bruin. Laat het vlees op laag vuur in ca. 12 min. gaar worden.
Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de rest van de limoen in partjes. Snijd het vlees in plakken en verdeel over 4 borden. Garneer met de limoen. Lekker met aardappelkerstboompjes met spinazie (diepvries) en haricots verts.
Vlees vullen
Instructievideo - 01:20 min.
Gevulde filetlapjes met munt en limoen
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een inkeping aan de zijkant van de varkensfiletlapjes zodat een soort envelopje ontstaat. Pers 1/2 limoen uit. Pureer de knoflook, de munt, de mosterd, 1 el olie, het limoensap en peper en zout tot een gladde pasta. Vul het vlees met de pasta. Prik vast met een prikker.
Verhit de rest van de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het op middelhoog vuur rondom bruin. Laat het vlees op laag vuur in ca. 12 min. gaar worden.
Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de rest van de limoen in partjes. Snijd het vlees in plakken en verdeel over 4 borden. Garneer met de limoen. Lekker met aardappelkerstboompjes met spinazie (diepvries) en haricots verts.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 schaaltjes varkensfiletlapjes
1 limoen
1 teen knoflook
½ bakje munt
1 tl mosterd
3 el olijfolie
Dit heb je nodig
cocktailprikkers, staafmixer