Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat
Italiaanse lasagne maken zonder oven. Even wennen, maar wel lekker!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook 6 min. Voeg de tomaten toe en duw ze stuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15 min. zachtjes koken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, 25 g geraspte kaas en de rest van de knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de rest van de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Leg op 4 borden een lasagneblad en schep daarop wat van de tomatensaus en pesto. Bestrooi met kaas en dek af met lasagne. Schep er weer wat tomatensaus, pesto en kaas op. Herhaal nog 2 keer. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct.
Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat
Instructievideo - 04:21 min.
Open lasagne met pesto, pecorino en tomaat
Italiaanse lasagne maken zonder oven. Even wennen, maar wel lekker!
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook 6 min. Voeg de tomaten toe en duw ze stuk. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 15 min. zachtjes koken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, 25 g geraspte kaas en de rest van de knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de rest van de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
Leg op 4 borden een lasagneblad en schep daarop wat van de tomatensaus en pesto. Bestrooi met kaas en dek af met lasagne. Schep er weer wat tomatensaus, pesto en kaas op. Herhaal nog 2 keer. Bestrooi met zwarte peper en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 tenen knoflook
8 el traditionele olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
2 el pijnboompitten
150 g Pecorino Romano
30 g verse basilicum
8 verse lasagnebladen
Dit heb je nodig
keukenmachine