Open lasagne met ragout & courgette
De populaire lasagne, maar dan compleet anders. Zo scoor je punten!
Aan de slag
Snijd de worsten met een scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd in plakjes van 1 cm.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kookroom toe en laat het geheel 5 min. op middelhoog vuur doorkoken. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes en breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnevellen in 4 min. in een ruime pan beetgaar. Hak het basilicum grof. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat ragout over. Maak zo op elk bord 2 lagen. Dek af met een lasagnevel, rasp de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Open lasagne met ragout & courgette
De populaire lasagne, maar dan compleet anders. Zo scoor je punten!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de worsten met een scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd in plakjes van 1 cm.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kookroom toe en laat het geheel 5 min. op middelhoog vuur doorkoken. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes en breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnevellen in 4 min. in een ruime pan beetgaar. Hak het basilicum grof. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat ragout over. Maak zo op elk bord 2 lagen. Dek af met een lasagnevel, rasp de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
225 g runderchipolata
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 courgettes
400 g gepelde tomaten in blik
250 ml Blue Band finesse voor koken
250 g verse lasagne all’uovo
7½ g verse basilicum
50 g Parmezaanse kaas