Lasagne met 4 groenten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak de bloem 3 min., voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Laat op laag vuur zachtjes koken tot gebruik en roer regelmatig.
Snijd de aubergine, winterpeen en courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine en courgette in porties 2-3 min. Keer halverwege.
Kook de winterpeen 3 min. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 2 min. en laat uitlekken in een zeef.
Schenk een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en schep daar een dun laagje bechamelsaus op. Leg daar de winterpeen op. Dek weer af met een laag tomaten- en bechamelsaus en leg daarop de aubergine. Maak zo ook nog lagen met de courgette en spinazie. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.
Lasagne met 4 groenten
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
35 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak de bloem 3 min., voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Laat op laag vuur zachtjes koken tot gebruik en roer regelmatig.
Snijd de aubergine, winterpeen en courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine en courgette in porties 2-3 min. Keer halverwege.
Kook de winterpeen 3 min. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 2 min. en laat uitlekken in een zeef.
Schenk een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en schep daar een dun laagje bechamelsaus op. Leg daar de winterpeen op. Dek weer af met een laag tomaten- en bechamelsaus en leg daarop de aubergine. Maak zo ook nog lagen met de courgette en spinazie. Eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 aubergine
250 g winterpeen
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
300 g verse spinazie
690 ml sugo tradizionale tomatensaus in pot
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
grillpan
ovenschaal (20 x 30 cm)