Champignonroomsaus
Met een bijzondere, rijke saus til je je gerecht gegarandeerd naar een hoger niveau. Dat is precies wat deze champignonroomsaus doet!
Aan de slag
Halveer de knoflook. Verhit de helft van de boter in een steelpan en bak de knoflook en soepgroente zonder te kleuren 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelenfond toe en breng het geheel tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat de groente zonder deksel op de pan nog 20 min. in de fond trekken.
Schenk de fond door een zeef en vang het vocht (225 ml per 6 porties) op in een pan. De groente heeft haar smaak afgegeven en wordt niet meer gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog 125 ml (per 6 porties) over is. Dit duurt 2-3 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur voor de helft inkoken tot een egale saus. Dit duurt ca. 10 min
Snijd ondertussen de champignons in parten. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de sherry toe en laat op hoog vuur 1 min. verdampen. Schenk de saus erbij, breng op smaak met peper en eventueel zout en warm nog 2 min. door op laag vuur.
Champignonroomsaus
Met een bijzondere, rijke saus til je je gerecht gegarandeerd naar een hoger niveau. Dat is precies wat deze champignonroomsaus doet!
bijgerecht
null porties
225 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Halveer de knoflook. Verhit de helft van de boter in een steelpan en bak de knoflook en soepgroente zonder te kleuren 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelenfond toe en breng het geheel tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat de groente zonder deksel op de pan nog 20 min. in de fond trekken.
Schenk de fond door een zeef en vang het vocht (225 ml per 6 porties) op in een pan. De groente heeft haar smaak afgegeven en wordt niet meer gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog 125 ml (per 6 porties) over is. Dit duurt 2-3 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur voor de helft inkoken tot een egale saus. Dit duurt ca. 10 min
Snijd ondertussen de champignons in parten. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de sherry toe en laat op hoog vuur 1 min. verdampen. Schenk de saus erbij, breng op smaak met peper en eventueel zout en warm nog 2 min. door op laag vuur.
bewaartip:
combinatietip:
variatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
250 g verse fijne soepgroente
380 ml paddenstoelenfond in pot
250 ml verse slagroom
250 g kastanjechampignons
3 el medium sherry
Dit heb je nodig
zeef