Champignonroomsaus met laurier
Champignonroomsaus met laurier is een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de winterpeen en snipper de sjalot.
Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Voeg de champignons toe aan de fond en laat 5 min. garen. Zeef boven een kom en bewaar de champignons.
Snijd de wortel in blokjes. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit 10 min. tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de fond toe en laat 3 min. koken. Zeef de groenten, vang het vocht op, de groenten worden verder niet gebruikt. Doe het vocht terug in de pan, voeg de bloem toe en roer 3 min. tot een egale saus. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe. Warm de saus nog even door op laag vuur, niet laten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Champignonroomsaus met laurier
Champignonroomsaus met laurier is een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.
bijgerecht
null personen
195 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de winterpeen en snipper de sjalot.
Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Voeg de champignons toe aan de fond en laat 5 min. garen. Zeef boven een kom en bewaar de champignons.
Snijd de wortel in blokjes. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit 10 min. tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de fond toe en laat 3 min. koken. Zeef de groenten, vang het vocht op, de groenten worden verder niet gebruikt. Doe het vocht terug in de pan, voeg de bloem toe en roer 3 min. tot een egale saus. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe. Warm de saus nog even door op laag vuur, niet laten koken. Breng op smaak met peper en zout.
bewaartip:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
1 stengel bleekselderij
125 winterpeen
1 sjalot
380 ml vleesfond
50 g ongezouten roomboter
2 gedroogde laurierblaadjes
50 g tarwebloem
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
zeef