Spinaziepuree
Aan de slag
Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen.
Doe ondertussen de spinazie en boter in de lege, warme pan (van het vuur af). Breng op smaak met peper en zout.
Doe de aardappelen erbij en stamp met een pureestamper tot een puree. Door de warmte van de aardappelen zal de spinazie slinken. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Spinaziepuree
bijgerecht
null personen
185 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in een pan gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen.
Doe ondertussen de spinazie en boter in de lege, warme pan (van het vuur af). Breng op smaak met peper en zout.
Doe de aardappelen erbij en stamp met een pureestamper tot een puree. Door de warmte van de aardappelen zal de spinazie slinken. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
150 g spinazie
1 klont boter
Dit heb je nodig
pureestamper