Geroosterde kip met kruiden en couscous
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in stukjes van 4 cm. Meng alle groenten met een scheutje olijfolie en peper en zout in een ovenschaal van ongeveer 25 bij 35 cm.
Besprenkel de kip met olijfolie en wrijf de kip helemaal in met het gele rasp van 1 citroen en peper en zout. Pers de citroen uit en zet het sap apart. Prik de andere citroen rondom in met een vork. Vul de kip met deze citroen en met de tijm en leg de kip op de groenten. Zet alles 1 uur en 15 min. in de oven, of tot de kip gaar is.
Als de kip bijna gaar is, doet u de couscous in een kom en schenkt u de hete bouillon erover. Dek af met vershoudfolie en zet apart.
Om te controleren of de kip gaar is, prikt u met een mes in het dikste gedeelte van het dijbeen; als het vocht dat eruit loopt helder is en het vlees makkelijk loslaat van het bot, is de kip gaar.
Snijd de blaadjes munt en peterselie grof. Leg de kip op een schaal en schep de groenten op een plank. Snijd de groenten grof en schep ze door de couscous met de gesneden kruiden, flink wat van het achtergehouden citroensap en een scheutje extra vierge olijfolie. Schep alles even om.
Serveer de kip met de geroosterde groentecouscous en vergeet vooral niet het braadvocht uit de ovenschaal erover te sprenkelen.
Geroosterde kip met kruiden en couscous
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
25 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in stukjes van 4 cm. Meng alle groenten met een scheutje olijfolie en peper en zout in een ovenschaal van ongeveer 25 bij 35 cm.
Besprenkel de kip met olijfolie en wrijf de kip helemaal in met het gele rasp van 1 citroen en peper en zout. Pers de citroen uit en zet het sap apart. Prik de andere citroen rondom in met een vork. Vul de kip met deze citroen en met de tijm en leg de kip op de groenten. Zet alles 1 uur en 15 min. in de oven, of tot de kip gaar is.
Als de kip bijna gaar is, doet u de couscous in een kom en schenkt u de hete bouillon erover. Dek af met vershoudfolie en zet apart.
Om te controleren of de kip gaar is, prikt u met een mes in het dikste gedeelte van het dijbeen; als het vocht dat eruit loopt helder is en het vlees makkelijk loslaat van het bot, is de kip gaar.
Snijd de blaadjes munt en peterselie grof. Leg de kip op een schaal en schep de groenten op een plank. Snijd de groenten grof en schep ze door de couscous met de gesneden kruiden, flink wat van het achtergehouden citroensap en een scheutje extra vierge olijfolie. Schep alles even om.
Serveer de kip met de geroosterde groentecouscous en vergeet vooral niet het braadvocht uit de ovenschaal erover te sprenkelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
2 rode uien
1 venkelknol
0 olijfolie
1 scharrelkip
2 citroenen
0 paar takjes tijm
250 g couscous
425 ml groentebouillon
0 paar takjes munt
0 paar takjes platte peterselie
0 olijfolie