Recepten met frambozen
Frambozen zijn het ultieme zomerfruit. Gelukkig is de vrucht tegenwoordig het hele jaar door te krijgen, waardoor je zo vaak als je wilt kunt genieten van frambozentaart, frambozencheesecake, frambozenbavarois en frambozensmoothies.
Frambozencharlotte maken
- Week de gelatine 5 min. in een schaaltje met koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Breng de helft van de frambozenpuree met het water in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor.
- Bedek de bodem en zijkanten van de bakvorm met vershoudfolie. Bedek de bodem en zijkanten van de bakvorm met lange vingers met de suikerlaag aan de buitenkant. Zorg dat de lange vingers dicht tegen elkaar aan zitten, zodat het mengsel er niet tussendoor sijpelt. Schep het roommengsel in de springvorm. Laat de Charlotte minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
- Verwijder de Charlotte uit de springvorm en verplaats voorzichtig naar een serveerschaal. Strik er sierlijk een lint om. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met de poedersuiker.
Frambozen en ander fruit