Makkelijke ovenschotels
Bij deze makkelijke ovenschotels is je oven de chef, jij de sous-chef. Je oven doet namelijk het meeste werk! Dat wordt smullen geblazen met recepten als lasagne bolognese en een ovenschotel-met-tortillachips.
Ravioli ovenschotel met paddenstoelen en bloemkool
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool (de andere helft gebruik je niet) in roosjes van ca. 1½ cm en snijd de paddenstoelen in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm en oregano uit het bakje paddenstoelen voor pasta. Meng de bloemkool en paddenstoelen met de olie en kruiden in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.
- Haal de ovenschaal uit de oven en zet de oven op 180 °C. Meng de ravioli, pastasaus en het water door de paddenstoelen en bloemkool. Bestrooi met de panko en bak nog ca. 20 min. onder in de oven tot de pasta gaar is. Dek eventueel af met aluminiumfolie om het vocht te behouden.
Hoe kun je een ovenschotel het best bewaren?
Sommigen gerechten smaken een dag later nóg lekkerder, zoals stoofschotels, soepen én ovenschotels. Bewaar je ovenschotel altijd in de koelkast. Zorg er wel voor dat je ovenschotel goed is afgekoeld voordat je ‘m in de koelkast zet en bewaar deze maximaal 2 tot 3 dagen.
Hoe kun je een ovenschotel het best opwarmen?
Een stuk lasagne als lunch, heerlijk! Verwarm je oven voor op 150 °C en dek je ovenschotel af met aluminiumfolie, wat ervoor zorgt dat je gerecht niet taai wordt of uitdroogt. Vervolgens 25 minuten de oven in en genieten maar!
Hoe kun je een ovenschotel het best warm houden?
Heb je een portie opgeschept en wil je je ovenschotel warm houden voor een eventueel tweede stuk? Laat je oven aan staan op 80 °C. Dek je ovenschotel af met aluminiumfolie zodat je gerecht niet taai wordt of uitdroogt.
Meer ovenschotels