Ovenschotel met tortillachips
Tortil-JA! Deze ovenschotel kun je niet afslaan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui fijn.
Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui en bak de tartaar met ¾ van de bonenkruiden op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventuele zaden van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Schep het tartaarmengsel in de ovenschaal.
Doe de maiskorrels en bonen in een vergiet en spoel schoon onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en verdeel over het tartaarmengsel. Strooi hier vervolgens ½ van de kaas over. Verdeel de paprikaringen erover.
Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven.
Snijd de tortilla’s ondertussen in puntjes. Leg na 15 minuten de tortillapuntjes over de ovenschotel (pas op, heet!) en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de bonenkruiden.
Bak tot de tortila's knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
Ovenschotel met tortillachips
Tortil-JA! Deze ovenschotel kun je niet afslaan.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui fijn.
Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui en bak de tartaar met ¾ van de bonenkruiden op middelhoog vuur in 5 minuten rul. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventuele zaden van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Schep het tartaarmengsel in de ovenschaal.
Doe de maiskorrels en bonen in een vergiet en spoel schoon onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en verdeel over het tartaarmengsel. Strooi hier vervolgens ½ van de kaas over. Verdeel de paprikaringen erover.
Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven.
Snijd de tortilla’s ondertussen in puntjes. Leg na 15 minuten de tortillapuntjes over de ovenschotel (pas op, heet!) en bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de bonenkruiden.
Bak tot de tortila's knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
vegatip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
500 g tartaar
4 el Mexicaanse bonenkruiden
400 g tomatenblokjes in blik
1 rode puntpaprika
370 g AH Biologisch mais in pot
400 g kidneybonen in blik
125 g geraspte belegen kaas 30+
2 La Morena volkorentortilla's
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)