Plaatpizza

Plaatpizza

Plaatpizza: makkelijk en veelzijdig. En… handig voor een groot gezelschap. Doordat je de hele plaat de ruimte hebt, beleg je ‘m voor ieder wat wils. Wat zijn jouw favoriete toppings?

Plaatpizza maken

Plaatpizza maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in blokjes en laat uitlekken in een vergiet. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en bewaar beide. Laat de paprika uitlekken en doe samen met de steeltjes van het basilicum in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verdeel de plakjes pizzadeeg met wat overlap over een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan zodat het een geheel wordt. Verdeel de paprikasaus over het deeg en laat de randen vrij. Verdeel de mozzarella over de pizza en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Halveer de tomaatjes en verdeel over de pizza. Snijd de salami en de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel over de pizza.