Geroosterde groenten

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 10 kleine aardappels
  • 1 venkel
  • 1 raapje
  • 1 zoete aardappel (bataat)
  • 10 sjalotten
  • 5 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • zout en peper

Bereiden

Was, maar schil de pompoen en aardappels niet. Schil de zoete aardappel en raap wel, en pel de sjalotten en de knoflook. Snijd de groenten en aardappels in grove, even grote stukken en doe alles in de ovenschaal. Knip de rozemarijn erover fijn. Schenk de olijfolie erover, en voeg flink peper en zout toe. Schep alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven op ongeveer 180 graden. Schep de groenten af en toe - na een half uur en na weer een half uur- goed door. Eventueel opdienen met grove sneden donker olijfbrood.

Materialen

flinke ovenschaal

Bronvermelding