Eigen recept van...

Avatar

Limburgs Stoofvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 150 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram sucadelappen of magere runderlappen
  • 1 el Limburgse mosterd
  • zout en peper
  • 2 el boter
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl Provencaalse kruiden
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 2 flesjes Trappistenbier

Bereiden

Wrijf het vlees in met mosterd en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht. Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provencaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees. Schenk langs de rand van de pan 1 1/2 flesje bier bij het vlees. Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees. Laat het vlees afgedekt minimaal 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij. Haal voor het serveren de laurier eruit.

Materialen

Braadpan

Bronvermelding