Albert Heijn heeft de ‘Voedseltransitie Adviesraad’ opgericht, een adviesraad bestaande uit 9 onafhankelijke externe experts uit diverse sectoren van de samenleving. Albert Heijn vindt het altijd belangrijk om perspectieven van buiten op te zoeken en in gesprek te zijn met alle schakels in de keten, vanuit de missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’. Juist omdat deze beweging alleen samen met alle schakels in de keten, van land tot klant, gerealiseerd kan worden.
De daarbij horende noodzakelijke verandering van het voedselsysteem vraagt een langjarige inspanning, daarom wil Albert Heijn structureler het gesprek organiseren met externe experts met verschillende achtergronden en ervaring. De raad (onbezoldigd) kan gevraagd en ongevraagd advies geven, met nieuwe ideeën en initiatieven komen en zal de directie van Albert Heijn uitdagen met een blik van buiten. De raad komt met regelmaat samen om samen met de directie vanuit een integraal perspectief de rol en de kracht van eten en drinken in deze transitie op weg naar een gezonde, sociale en duurzame samenleving te verkennen en te bespreken.
Vanuit de directie van Albert Heijn nemen Marit van Egmond, CEO Albert Heijn, Jan Willem Balk, directeur sourcing, Anita Scholte Op Reimer, directeur kwaliteit en duurzaamheid deel.