Winter op z'n lekkerst

Verwarm jezelf in de koudste tijd van het jaar. Met deze groentesoorten maak je de lekkerste soep, stamppot of een ovenschotel. En vergeet de smaakvolle mandarijnen niet.

De oogstwijzer

In de seizoenswijzer zijn zoveel mogelijk verschillende groente- en fruitsoorten afgebeeld. Groente en fruit in deze seizoenswijzer zijn in de meeste gevallen het hele jaar verkrijgbaar, maar zijn in de genoemde maanden op hun lekkerst.

Boerenkool

Deze Hollandse groente groeit aan een struik met dikgenerfde bladeren en krullende uiteinden. De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: 'chou frisee', ofwel kool met krulletjes. Boerenkool heeft een stevige, pittige smaak die goed combineert met hartige producten, maar de kool is wat zoeter na de vorstperiode. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan.Bekijk hier alle boerenkool

Populaire boerenkool

Mandarijnen

Een mandarijn is een citrusvrucht van de mandarijnboom, die uit China afkomstig is. Ze zijn in de tijd van de Romeinen naar Italië gebracht. Er bestaan veel soorten mandarijnen en de kleur varieert van groengeel tot diep oranje. Vanwege de zoete smaak en de losse schil vallen mandarijnen bij kinderen goed in de smaak. Tegenwoordig zijn mandarijnen ook zonder pit te koop, zoals de Clementina.Bekijk hier alle mandarijnen

Populaire mandarijnen