Quinoa met venkel en sinaasappel
bewaar
bewaar

Quinoa met venkel en sinaasappel

Deze kleurrijke en zoetzure salade is fris én crunchy, dankzij de geschaafde venkel en granaatappelpitjes.

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe samen met het bouillontablet en het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Kook de quinoa in 8 min. gaar. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Schep de quinoa op een grote platte schaal en laat afkoelen.

Schaaf ondertussen de venkelknol in de keukenmachine in dunne plakken. Snijd de peterselie grof. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op in een kommetje.

Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de olie met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de quinoa met de venkel, peterselie, bosui, incabessen, sinaasappelpartjes en dressing. Garneer met de granaatappelpitjes.

bewaartipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.
combinatietipLekker met gevulde kalkoenfilets. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quinoa met venkel en sinaasappel

Deze kleurrijke en zoetzure salade is fris én crunchy, dankzij de geschaafde venkel en granaatappelpitjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig