Gestoofde doperwtjes en kropsla met rauwe ham
Een gestoofd gerecht heeft extra veel smaak: alle smaken trekken namelijk in alle ingrediënten. Lekker!
Aan de slag
Verhit de boter in een hapjespan en bak de ham 3 min. Voeg de doperwten en kookroom toe en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur stoven. Snijd de blaadjes van de kropsla grof en voeg na 4 min. van de stooftijd toe aan het mengsel in de hapjespan. Stoof verder zonder deksel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
Gestoofde doperwtjes en kropsla met rauwe ham
Een gestoofd gerecht heeft extra veel smaak: alle smaken trekken namelijk in alle ingrediënten. Lekker!
bijgerecht
null personen
210 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een hapjespan en bak de ham 3 min. Voeg de doperwten en kookroom toe en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur stoven. Snijd de blaadjes van de kropsla grof en voeg na 4 min. van de stooftijd toe aan het mengsel in de hapjespan. Stoof verder zonder deksel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
15 g ongezouten roomboter
100 g gerookte coburgerham
400 g verse doperwten
125 ml kookroom
1 kropsla