Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen
bewaar
bewaar

Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen

Het lijkt gek om hartig en zoet te combineren in een ontbijtje, maar dat maakt het nou juist zo lekker.

10 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de halve venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes van een ½ cm. Schrap de wortels en snijd in plakjes van een ½ cm. Doe de wortel, venkel en ahornsiroop in een pan. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen in een steelpan de melk aan de kook. Voeg als de melk kookt de havermoutvlokken, een snufje zout en de 5 spices toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Hak de noten grof. Verdeel de pap over de kommen. Schep het venkel-wortelmengsel erop en bestrooi met de gehakte pecannoten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidige havermout met zoete venkel en bospeen

Het lijkt gek om hartig en zoet te combineren in een ontbijtje, maar dat maakt het nou juist zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig